Boeken,

"Maisha Safari"Afbeelding invoegen

Maisha Safari - mijn levensreis

Eén van de pijlers van Ubuntu is de kracht van storytelling. Een levensverhaal zoals hier verteld door Mukisa, door de ogen, oren en hand van auteur Laurence Bollen, onder de huid en door de mond van Mugisha.

Als het onhoudbaar wordt, is ontsnappen naar Europa zijn enige kans. Dit betekent alles achterlaten, inclusief zijn  moeder en zussen. In Europa valt hij in de handen van mensenhandelaren en moet hij drugs verkopen of zijn lichaam. Ondanks deze ellende blijft hij trouw aan zijn geloof en ziet de obstakels op zijn weg als beproevingen.

Lukt hem om een tweede keer te ontsnappen en een nieuw leven op te bouwen?

In dit waargebeurde verhaal stap je als lezer even in het leven van een vluchteling. Hoe is het om ontheemd te zijn en om je aan te moeten passen aan een vreemde wereld? Als slachtoffer van mensenhandel blijft Mukisa zijn weg naar het licht zoeken. 

Vanaf 29 september 2021 te koop in alle boekhandels, uitgegeven door droomvallei uitgeverij. Bestellen kan via www.droomvalleiuitgeverij.nl of rechtstreeks via info@gdcbusiness.nl

Het boek kost €18,95 exclusief verzendkosten (€3,27 euro), De auteurs doneren de opbrengst van het boek aan de volgende goede doelen.

Jaarlijks organiseert CoMensha (coördinatiecentrum tegen mensenhandel) een ontmoetingsdag voor slachtoffers van mensenhandel en we zijn dankbaar dat een gedeelte van de opbrengst van dit boek ten goede zal komen aan deze dag.’  – CoMensha

'Om inspirerende uitingen zoals muziek en cultuur binnen EMP te kunnen faciliteren is de opbrengst van dit boek heel waardevol en daar zijn we dankbaar voor.' - Lumens 
 

 
 
 
 
Boekenreeks Lichtstrijders, 
  
Recent gepubliceerd door Lisette Orgelist 

Thema Boek 1, spirituele Alchemie
Sinds het licht de laatste slag van het donker heeft gewonnen is er een eeuw van relatieve rust geweest. De lichtstrijders zorgen er wel voor dat de schaduwen de grenzen van het lichtrijk niet over steken. Het lijkt echter gedaan te zijn met de rust. Overal aan de grenzen van het Lichtrijk duiken schaduwen op. Daarom wordt in de Lichtstad, de Raad van Licht bijeengeroepen. Na wijsberaad wordt besloten dat Lichtstrijder Aäron op reis gaat om erachter te komen wat er precies gaande is. Aäron gaat op weg in de hoop antwoorden te vinden bij Al-Kimiya, de meester alchemist. Onderweg komt hij de jonge Noad tegen. Samen zetten ze de reis door de Schemerlanden voort. Onderweg krijgen ze te maken met vreemde en gevaarlijke gebeurtenissen die ze soms maar ternauwernood het hoofd kunnen bieden. Uiteindelijk komen ze aan in Alchemië waar Al-Kimiya een voorspelling doet die de toekomst een onverwachte wending geeft. Enigszins ontgoochelt begint Aäron samen met Noad aan de terugreis naar het Lichtrijk. Nauwelijks onderweg krijgen ze al te maken met de eerste tekenen van de voorspelling en beseft Aäron dat er geen ontkomen aan is.
  
 Afbeelding invoegen
 
Thema boek 2, Lichthex
Op een missie naar de Lichthexen ervaart Eleanor dat het geweld in schemergebieden exponentieel is toegenomen. Zij en haar jongeling Laoïse krijgen volop te maken met geweld dat ze nauwelijks het hoofd kunnen bieden. Ook hun kompanen Aäron en Noad raken verstrikt in het web van geweld tijdens een verkenning in de omringende landen van het Lichtrijk. Al snel komen ze erachter dat alles erop wijst dat de heerser Morrigan een duister leger aan het vormen is. Zal Eleanor haar missie kunnen afronden? Zijn Aäron en Noad in staat om tijdens hun verkenning in het schemerland het kwaad het hoofd te bieden? 
Afbeelding invoegen
 

 Overig

Gdcbusiness maakt nu ook boeken met een sociaal maatschappelijke impact, hier in samenwerking met Annette Nobuntu Mul.

Afbeelding invoegen